Tojással töltött borda

Tojással töltött borda
Hozzávalók:
4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os, kicsontozott sertéskaraj, só, őrölt fekete bors, 4 főtt tojás, 8 dkg reszelt sajt, 1 kis csokor petrezselyem
a bundázáshoz:
6-8 dkg finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet), 3 tojás, 10-12 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez: bő olaj

1. A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A főtt tojásokat villával összetörjük, a reszelt sajttal összekeverjük, és sóval, borssal meg finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
2. A tölteléket a karajszeletek egyik oldalára halmozzuk, majd a húst félbehajtjuk, széleit fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük.
3. A szokásos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk. Bő, forró olajban 8-10 perc alatt kisütjük, közben többször megforgatjuk, és papírszalvétára szedve leitatjuk. Főtt tojás helyett főtt sonkát vagy akár mindkettőt is keverhetünk a töltelékbe, de a sajt semmiképp ne maradjon ki belőle.
4. Párolt rizzsel és könnyű salátával kínáljuk.

Jó tanács
– Borjúkarajt vagy pulyka- illetve csirkemellet is süthetünk ugyanígy.
– Ez a recept nagyszerű lehetőség a maradék húsvéti főtt tojás és sonka elhasználására.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag 757 kcal
Egy adag (köret nélkül): 3165 kJ/757 kcal
58,8 g fehérje • 40,5 g zsír • 39,0 g szénhidrát • 0,3 g rost • 621 mg koleszterin

Könnyen elkészíthető.
Letakarva hűtőszekrényben 3 napig eláll, de frissen sütve az igazi.
Egész évben készíthetjük.