Hozzávalók:
85 dkg kicsontozott sertéskaraj, 15-18 dkg főtt füstölt császárszalonna, 15-18 vöröshagyma, 15-18 dkg sertésmáj, 15-18 dkg csiperkegomba, 12-15 dkg marinált paprika, 1 kis csokor petrezselyem, 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors, 2-3 evőkanál zsír (olaj is lehet), 15-18 dkg főtt zöldborsó, só
1. A karajt 12 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk.
2. A szalonnát, a megtisztított vöröshagymát és gombát, valamint a májat 1 centis kockákra vágjuk. A marinált paprikát csíkokra metéljük, a petrezselymet finomra aprítjuk.
3. A szalonnát serpenyőbe rakjuk 1 evőkanál zsírral együtt, és kevergetve 2 percig pirítjuk. A hagymát hozzáadjuk, további kb. 3 percig pirítjuk együtt. Közben megborsozzuk. Először a gombát adjuk hozzá, 1 percig pirítjuk, azután következik a máj. Nagy lángon kb. 3 percig pirítjuk, közben 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a borsót, a marinált paprikát, a petrezselyemmel fűszerezzük. Ha azt szeretnénk, hogy szaftos legyen, 1 csapott kiskanál liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk, majd kb. 1,5 deci vízzel fölöntjük, 1 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik.
4. Közben egy másik serpenyőben 2 evőkanál zsírt forrósítunk és a hússzeleteket oldalanként kb. 1,5 perc alatt megsütjük rajta, közben megsózzuk, megborsozzuk.
5. Tálaláskor a húst kettesével tányérra rakjuk, az ízes raguval leöntjük. Hasábburgonya és savanyúságok vagy fejes saláta illik hozzá köretnek.
6 főre
Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag (köret és savanyúság nélkül): 515 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.