Szűzérmék tejszínes spárgával

Szűzérmék tejszínes spárgával
Hozzávalók:
60 dkg sertés szűzpecsenye
, só, 
60 dkg spárga (tisztítva kb. 35 dkg)
, 6 dkg vaj, 1 nagy csokor kapor
, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő vagy finomliszt, 2 dl tej
, 1 dl főzőtejszín, 
fél mokkáskanál őrölt fehér bors, 
fél citrom leve, 1 evőkanál olaj

1. A szűzpecsenyét, miután a tetején húzódó vékony fehér hártyát lefejtettük, 12 szeletre vágjuk. Enyhén kiverjük, és besózva félrerakjuk.
2. A spárgát megtisztítjuk, kb. 3 centis darabokra vágjuk. A vaj felét egy serpenyőben fölolvasztjuk, a spárgát belerakjuk úgy, hogy szépen szétterüljön benne. Enyhén megsózzuk, lefödve kis lángon kb. 8 perc alatt puhára pároljuk. A keményítőt (lisztet) a tejjel meg a tejszínnel simára keverjük, és a spárgára öntjük. Megborsozzuk, a fölaprított kaporral fűszerezzük, a citromlével ízesítjük. Keverve, rázogatva éppen csak 1-2 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
3. A hússzeleteket a maradék vajon, az olajat is hozzáadva, hogy a vaj ne égjen meg, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Tányérra rakjuk, a kapros tejszínes spárgaragut ráhalmozzuk. Párolt rizst kínálunk köretnek hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag (köret nélkül): 411 kcal

Italajánlat: száraz fehérbor