Hozzávalók:
4 dkg vaj, 4 evőkanál juharszirup (nagyobb élelmiszerüzletekben kapható, mézhez hasonló készítmény), néhány csepp citromlé, 4 szelet, egyenként kb. 1,5 centi
vastag főtt, füstölt sonka (kb. 40 dkg), őrölt fekete bors
1. A vajat fölolvasztjuk, a tűzről levéve a juharszirupot meg a citromlevet belekeverjük, azután a sonkaszeletek mindkét oldalát megkenjük vele.
2. Egy tepsibe rakjuk, előmelegített grillsütőben a felső rácsra téve 7-8 percig sütjük, félidőben megforgatjuk. Készíthetjük a tűzhely lapján is: egy serpenyőt üresen megforrósítunk, a szirupos sonkát nagy lángon ebben sütjük oldalanként 3-4 percig.
3. Burgonyapüré vagy bő olajban sütött burgonya illik hozzá köretnek.
Jó tanács
– Bármilyen más főtt, füstölt hússal, például pulykacombbal, tarjával is készíthetjük.
– Juharszirup helyett mézzel is süthetjük.
4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 320 kcal