Hozzávalók:
4 adag sertéspörkölt (receptjét lásd külön), 8 darab hagyományos módon sütött, de egy kicsit vastagabb sós palacsinta (receptjét lásd a palacsinták című kategóriában), 2 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, 1 kiskanál finomliszt
1. Finom sertéspörköltet főzünk, olyat, amelyiknek sok szaftja van. Még melegen leszűrjük, a húst a megforrósított palacsintákban elosztjuk. Batyu formájúra hatjuk, letakarva melegen tartjuk.
2. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, a pörkölt szaftjához öntjük, kevergetve 3-4 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Finom szűrön átszűrjük.
3. Tálaláskor a pörköltes palacsintabatyukat tányérra rakjuk, a paprikás mártással leöntjük. Tejföllel, paprika és paradicsom szeletekkel díszíthetjük.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + a pörkölt főzése
Egy adag: 971 kcal