Sertésborda hentes módra

Sertésborda hentes módra
Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 csapott kiskanál + fél mokkáskanál só, 6-8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg gépsonka, 15 dkg csemegeuborka, 1 mokkáskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál finomliszt, fél csokor petrezselyem, 4 evőkanál olaj

1. A húst 4 vagy 8 szeletre vágjuk, egyenként kissé kiverjük, megsózzuk és félretesszük.
2. A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, és egy serpenyőben, kis lángon kisütjük. Közben a sonkát és az uborkát ugyanígy fölcsíkozzuk. A szalonnán először a sonkát pirítjuk 2-3 percig, majd először az uborkát, azután a paradicsompürét adjuk hozzá, megborsozzuk, fél mokkáskanál sóval ízesítjük.
3. A liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk, 2 deci vízzel fölöntjük. Épp csak 1 percig forraljuk, ezalatt leve egy kicsit besűrűsödik. A fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
4. A húst az olajon a közepesnél erősebb lánggal oldalanként 2-3 percig sütjük, lecsöpögtetjük. A sonkás-uborkás raguval leöntve tálaljuk. Sült burgonya és párolt rizs illik köretnek hozzá.

Jó tanács
– Borjúkarajból ugyanígy készíthetjük.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú diétát tart, köret nélkül egye.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag (köret nélkül): 570 kcal • 47,0 g fehérje • 40,0 g zsír • 5,0 g szénhidrát • 0,0 g rost • 182 mg koleszterin