Rántott sertésszelet

Rántott sertésszelet
Hozzávalók:
50-60 dkg kicsontozott sertéskaraj, szűzpecsenye vagy -comb, só, 10-12 dkg finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet), 2-3 tojás, 12-15 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez: bő olaj

1. A karajt 4 nagy vagy 8 kisebb szeletre vágjuk, kiverjük. Ha combból készítjük, akkor arra kell ügyelni, hogy rostjaira merőlegesen szeleteljük a húst, különben bárhogy is sütjük, rágós lesz! Nagyjából 1 csapott kiskanálnyi sóval bedörzsöljük, és egy kevés őrölt borssal is behinthetjük.
2. A lisztbe, a fölvert tojásba (csipet só ebbe is kerülhet) és a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, végül bő, forró olajban oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük, konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

Jó tanács
– Nagymamám mindig úgy készítette, hogy 1-2 kiskanálnyi tejföllel verte föl a tojást; így a hús bundája kicsit puhább, finomabb lett.
– Letakarva hűtőszekrényben 2 napig eláll, de valójában frissen sütve az igazi. A panírozott hús ellenben lefagyasztható és hűtőszekrényben is kibír 2 napot, így csak elő kell kapni, majd pár perc alatt megsütni, amikor szükség van rá.
– A panírozott hús lefagyasztható és hűtőszekrényben is kibír 2 napot, így csak elő kell kapni, majd pár perc alatt megsütni, amikor szükség van rá.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 527 kcal • 37,4 g fehérje • 23,2 g zsír • 42,1 g szénhidrát • 0,4 g rost • 210 mg koleszterin