Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott malackaraj, 2 evőkanál őrölt borskeverék (legjobb a fekete, a fehér, a zöld és a piros fajtát egyaránt tartalmazó), 3 kiskanál jóféle pirospaprika, 1 kiskanál őrölt kömény, 1 kiskanál origano, 2 csapott kiskanál frissen reszelt gyömbér, 1 kiskanál zsályalevél (a szárítottból feleannyi kell), 1 csapott kiskanál só
a sütéshez
5-6 evőkanál olaj vagy 2-3 evőkanál zsír
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd bőröstül kb. kétcentis kockákra vágjuk. Az összes fűszert és a sót összekeverjük, jól a húsba dörzsöljük. Lefóliázva 24 órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Másnap a húskockákat szorosan egymás mellé, enyhén megolajozott hurkapálcákra vagy bambusznyársakra fűzzük. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük (félidőben megfordítjuk, lecsöpögő zsírjával megkenjük). Fóliában sült burgonyával és friss salátafélékkel kínáljuk.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra + a pácolás
Egy adag (köret nélkül): 411 kcal • fehérje: 32,7 gramm • zsír: 27,6 gramm • szénhidrát: 7,5 gramm • rost: 1,6 gramm • koleszterin: 102 milligramm