Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb, 30 dkg csiperkegomba, 1 nagyobb újhagyma (lehet egy kisebb vöröshagyma vagy 1 kiskanál Univer vöröshagymakrém is), 2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál Univer fokhagymakrém, 1 tojás, fél csokor petrezselyem, 1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika, 1 kiskanál csípős Piros Arany vagy fél kiskanál Erős Pista, kb. 1 kiskanál só, 2 evőkanál olaj
1. A húst földaraboljuk, ledaráljuk. A gombát megtisztítjuk, szárával együtt nagyon apróra vágjuk, és a húshoz adjuk.
2. A lehéjazott hagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel együtt ezt is belekeverjük. A tojással, a fölaprított petrezselyemmel, a pirospaprikával, a Piros Arannyal és a sóval alaposan összegyúrjuk.
3. Vizes kézzel kb. 10 dekás gombócokat formálunk belőle, majd két tenyerünk között mindegyiket kissé ellapítjuk ugyanúgy, mint a hagyományos vagdalthoz, mert ha nagyon vastag, nem sül át.
4. Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a húspogácsákat rárakjuk és többször megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük, közben egy kevés olajjal kenegetjük. Friss kenyeret és marinírozott paprikát kínálunk hozzá.
Jó tanács
– Aki palo életmódot folytat, sütéshez való olívaolajjal süsse.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 350 kcal