Hozzávalók:
8 szelet, egyenként kb. 10 dkg-os sertéstarja, só, őrölt fekete bors
a kenegetéshez: 1 dl olaj, 0,5 dl zamatos vörösbor, 1 mokkáskanál őrölt rozmaring, 1 csapott kiskanál grillfűszerkeverék, 1 csapott kiskanál majoránna, 1 kiskanál mustár, 3 gerezd zúzott fokhagyma, fél kiskanál só
1. A grillezést megelőző este a hússzeletelek kissé kiverjük, széleiket, inas részeiket bevágjuk. Enyhén megsózva, megborsozva tányérra rakjuk, letakarjuk és betesszük a hűtőszekrénybe. A kenegetéshez valókat addig keverjük, míg egynemű lesz (nem válik külön az olaj) és letakarva szintén hűtőszekrénybe tesszük.
2. Másnap, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a hússzeleteket a fűszeres olajjal megkenjük, a rostélyra rakjuk. Nagyjából 4 percig sütjük – akkor jó, ha a teteje is fehéredni kezd – majd lapátkanállal megfordítjuk, és másik oldalát is kb. 4 percig sütjük. Közben ahányszor csak lehet, a fűszeres olajjal lekenjük, de vigyázzunk, nehogy a lecsöpögő olajtól a parázs belobbanjon.
3. Savanyúsággal és puha kenyérrel tálaljuk.
Jó tanács
– Ha a tarjaszelet csontos, akkor a csont mentén kissé bevágjuk a húst, hogy biztosan átsüljön itt is.
4 főre
Elkészítési idő: 45 perc + érlelés
Egy adag (köret nélkül): 590 kcal