Böllér sertésláb

Böllér sertésláb
Hozzávalók:
4 konyhakész mellső (első) köröm, só vagy ételízesítő por, 10-12 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy vöröshagyma, 30 dkg sertésmáj, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál majoránna, fél csokor petrezselyem, 3 tojás, 1-2 gerezd fokhagyma, 8 evőkanál olaj

1. A körmöket sóval ízeített vízben kb. 2,5 óra alatt megfőzzük. Még gazdaságosabb, ha hagyományos módon többféle hússal kocsonyát főzünk, és csak a körmöket vesszük ki belőle.
2. Ha puha, lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd lapjában bevágva amennyire csak lehet óvatosan kicsontozzuk, nehogy szétessen. A szalonnát apróra vágjuk, zsírját kisütjük, majd a finomra aprított hagymát is megfonnyasztjuk rajta. A kisebb csíkokra vágott májat rádobjuk, megborsozzuk, a majoránnával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. 4-5 perc alatt megpirítjuk, azután a felvert tojást ráöntjük. Fél kiskanál sóval és a zúzott fokhagymával ízesítjük. 2 perc alatt kocsonyásodásig sütjük.
3. A körmöket a csontok helyén ezzel a masszával megtöltjük, eredeti formájukra visszaigazítjuk. Egyenként olajjal kikent alufóliába csomagoljuk, és újabb 30 percen át sós (ételízesítős) vízben puhítjuk. Ez a lé lehet ugyanaz, amelyikben a körmöket megfőztük.
4. Ha kész, jól lecsöpögtetjük, a fóliából kibontjuk, majd a maradék olajjal meglocsolva forró sütőben pirosasra sütjük. Fölszeletelve, sült burgonyával és paradicsomsalátával tálaljuk.

Jó tanács
– Aki paleo étrendet tart, olaj helyett zsírral készítse.

4 főre
Elkészítési idő: kb. 4 óra
Egy adag (köret nélkül): 978 kcal