Szalonnás, zöldfűszeres muffin II.

Szalonnás, zöldfűszeres muffin II.
Hozzávalók:
7 vékony szelet főtt, füstölt húsos szalonna (sliced bacon), 8 dkg vaj, 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 3 dl tej, 6 dkg reszelt parmezánsajt, 1-1 evőkanál fölaprított friss bazsalikom, metélőhagyma és origano
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, a vajon zsírját kiolvasztjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojásokat a tejjel felverjük, majd a már csak langyos szalonnával, a liszttel, a parmezánnal és a zöldfűszerekkel összekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A zöldfűszeres, szalonnás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 290 kcal