Szalonnás, sajtos, csilipaprikás muffin

Szalonnás, sajtos, csilipaprikás muffin
Hozzávalók:
6 vékony szelet húsos főtt, füstölt szalonna (sliced bacon), 1 vöröshagyma, 6 dkg vaj, 1 evőkanál kimagozott, apróra vágott csilipaprika, 35 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál só, 1 evőkanál kristálycukor, 2 tojás, 3,5 dl natúr kefir, 15 dkg trappista sajt
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj

1. A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A vajat egy serpenyőben fölolvasztjuk, a szalonnát a hagymával együtt rádobjuk. 3-4 percig pirítjuk. A csilipaprikát is beletesszük, elkeverjük, a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral összeforgatjuk.A tojást a kefirrel elhabarjuk, majd a sütőporos liszttel és a csilipaprikás, hagymás szalonnával összekeverjük. A sajtot félcentis kockákra vágjuk, szintén az előzőekhez keverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fűszeres, szalonnás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 282 kcal