Sajtos, szalonnás, hagymás muffin

Sajtos, szalonnás, hagymás muffin
Hozzávalók:
6 vékony szelet húsos főtt, füstölt szalonna (sliced bacon), 4 evőkanál olaj, 2 újhagyma, 2 tojás, 3 dl főzőtejszín, 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling), 10 dkg füstölt trappista sajt
a forma kikenéséhez:
olaj

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy kis serpenyőben, az olajon, közepes lángon ropogósra sütjük, a végefelé a finomra aprított újhagymát is hozzáadjuk.
2. A tojást a tejszínnel elhabarjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a kihűlt szalonnás hagymával, a tejes tojással, a metélőhagymával és a reszelt sajttal összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, szalonnás masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 260 kcal