Juhsajtos, olajbogyós muffin

Juhsajtos, olajbogyós muffin
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál só, fél kiskanál szárított origano, kakukkfű és bazsalikom vegyesen, 2 tojás, 0,8 dl olaj (legjobb az olíva), 2 dl natúr joghurt, 1 dl tej, 15 dkg jól vágható juhsajt, 15 szem kimagozott fekete olajbogyó
a forma kikenéséhez:
2 evőkanál olaj (legjobb az olíva)

1. A lisztet a sütőporral, a sóval és az összemorzsolt zöldfűszerekkel (ha frisseket használunk, akkor kétszerannyi kell, amit apróra vágunk) összeforgatjuk.
2. A tojást az olajjal, a joghurttal és a tejjel felverjük, a fűszeres liszttel összekeverjük. A juhsajtot 4-5 milliméteres kockákra, az olajbogyót negyedekbe vágjuk, óvatosan a masszába dolgozzuk. Azért csak a végén, hogy ne törjön össze.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A juhsajtos, olívabogyós masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 225 kcal