Hozzávalók:
20 dkg vöröshagyma (lehet újhagyma vagy lilahagyma is), fél csokor metélőhagyma, 25 dkg finomliszt (Graham-liszt is lehet), 1 csomag sütőpor, fél kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 tojás, 1 dl olaj, 2 dl főzőtejszín (ez is lehet tej), 1 dl tej
a forma kikenéséhez:
2 evőkanál olaj (legjobb az olíva)
1. A megtisztított vöröshagymát finomra, a metélőhagymát apróra vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olajjal, a főzőtejszínnel és a tejjel felverjük, az előzőekkel összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A hagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 230 kcal