Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor,1 mokkáskanál só, 2 tojás, 2 dl tej, 0,6 dl olaj, 10 dkg főtt füstölt sonka, 4 dkg dió, 1 ágacska rozmaring
a forma kikenéséhez:
2 evőkanál olaj
1. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, a tejjel és az olajjal elhabarjuk. A sonkát apró kockákra, a diót durvára vágjuk. A rozmaring levélkéit a szárról lecsipkedjük, fölaprítjuk.
2. Az így előkészített hozzávalókat fakanállal összekeverjük. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A sonkás, diós masszával a háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 193 kcal