Máktorta liszt nélkül

Máktorta liszt nélkül
Hozzávalók:
7 tojás, 18 dkg kristálycukor, 18-18 dkg őrölt mák és őrölt dió, 18 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 kiskanál narancs- vagy citromhéj
a töltéshez:
40-45 dkg sűrű málnalekvár (lehet sárgabarack- vagy áfonyalekvár is)
a tetejére:
porcukor
az oldalára:
3 evőkanál őrölt dió

1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a többi cukrot is beleszórjuk.
2. A mákot meg a diót összeforgatjuk, a cukros tojássárgájához adjuk az olvasztott vajjal és a narancshéjjal együtt. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt vagy vajjal (sütőmargarinnal) kikent 26 centi átmérőjű tortakarikába (formába) töltjük és előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (160 ºC; légkeveréses sütőben 155 ºC) 45-50 perecen át sütjük.
4. Ha kihűlt, lapjában három részre vágjuk, lekvárral megtöltjük. Az oldalát is körbekenjük lekvárral, és darált dióval megszórjuk. Tetejére porcukrot hintünk.

12 szelet
Elkészítési idő: 1 óra 25 perc
Egy szelet: 458 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.