Bounty-torta

Bounty-torta
Hozzávalók
a tésztához:
4 tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl hideg víz, 15 dkg finomliszt, 1 csomag (12 g) sütőpor, 4 dkg keserű kakaópor
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, finomliszt
a töltelékhez:
5 dl habtejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 3-4 evőkanál porcukor, 2 csomag habfixáló, 20 dkg kókuszreszelék
a mázhoz:
2 evőkanál finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 3 evőkanál keserű kakaópor, fél kiskanál őrölt fahéj, 2-2 dl tej és hideg víz, 8 dkg vaj vagy sütőmargarin

1. A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 4-5 perc. A vizet apránként hozzáadjuk, majd hozzáforgatjuk a liszttel és a sütőporral összekevert kakaót is. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan, nehogy összetörjük, beleforgatjuk.
2. Egy 24 centi átmérőjű tortaforma alját kikenjük, belisztezzük, de vigyázzunk, hogy az oldalára ne kerüljön belőle, mert akkor itt a tésztát sütéskor visszahúzza, a közepe pedig felpúposodik. A masszával megtöltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 35 percig sütjük. Ezután a sütőt elzárjuk, ajtaját kinyitjuk, és a tésztát még 10 percig benne hagyjuk. Ezután kivesszük, a formából kiborítjuk, hűlni hagyjuk.
3. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé apránként a kétféle cukrot meg a habfixálót hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
4. A tortakorong tetejét kb. 1 centi vastagon levágjuk, majd a belsejét is kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 centi vastag pereme maradjon. A kókuszos tejszínt a helyére töltjük, elsimítjuk, a tetejét visszaillesztjük, és rövid időre a hűtőbe tesszük.
5. A mázhoz valókat a vaj (margarin) kivételével egy lábasba töltjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat (margarint) beledobjuk. Amikor már szinte hideg, a tortát körben bevonjuk vele, majd egész éjjel hűtőszekrényben dermesztjük. Másnap forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Fontos: a máz nem lesz rajta szilárd, inkább pudingszerű, de ez a jó az amúgy kissé „fullasztó” kókuszhoz.

12 szelet
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc + dermesztés
Egy szelet: 574 kcal