Burgonyaropogós (krokett)

Burgonyaropogós (krokett)
Hozzávalók:
50 dkg főtt, melegen áttört burgonya
1 tojássárgája
10 dkg finomliszt
5 dkg zsemlemorzsa

csipetnyi reszelt szerecsendió
a nyújtáshoz:
finomra szitált zsemlemorzsa
a sütéshez: bőven olaj

1. A kihűlt burgonyát, a tojássárgáját, a lisztet és a zsemlemorzsát összegyúrjuk, megsózzuk, megfűszerezzük, és 10 percig állni hagyjuk.
2. Morzsával meghintett gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastag rúddá nyújtjuk, formáljuk, és kis hengerekre vágva, morzsában megforgatjuk.
3. Bő, forró olajban kb. 4 perc alatt körös-körül ropogós pirosra sütjük, végül papírszalvétára szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 387 kcal