Kalapja:
5-15 (20) centi átmérőjű, domború, majd ellaposodó, idővel benyomottá válik, több példány kalapja össze is nőhet, széle eleinte kissé begöngyölt, majd szabálytalanul hullámos, karéjos; felülete sima, fiatalon kissé nemezes, majd csupasz; sárgásfehér, krémszínű, okkersárgás.
Termőréteg:
sűrű, tömött, törékeny, sárgásfehér tüskékből áll, a tönkre kissé lefutó.
Tönkje:
2-8 centi hosszú, 1-3 centi vastag, hengeres vagy lefelé elvékonyodó, gyakran oldalt álló; tömött; színe a kalapénál világosabb, sárgásfehér; felülete sima.
Húsa:
vastag, merev, törékeny; fehéressárga; fiatalon jóízű, az öreg példányok kesernyések.
Előfordulása:
júliustól novemberig, savanyú talajú lomb- és fenyőerdőben növő, egyes helyeken gyakori faj.
Étkezési értéke:
ehető, árusítható faj.
Megjegyzés:
Az ehető sárga rókagombával téveszthető össze.