Zöldborsos hátszínszelet

Zöld borsos hátszínszelet
Hozzávalók:
4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os érlelt hátszín vagy bélszín, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, 4 evőkanál olaj, só, 1 közepes vöröshagyma, 3 csapott evőkanál szárított zöld bors, 4 dkg vaj, 2-3 evőkanál konyak (lehet fehérbor is), 1 csapott kiskanál mustár, 2-2 dl zsíros főzőtejszín és víz, 1 csapott evőkanál finomliszt, kb. 1 csapott kiskanál ételízesítő por (esetleg só)

1. A hússzeleteket kissé kiverjük, a borssal meg a mustárral jól bedörzsöljük. Egy tálban egymásra rakjuk úgy, hogy közüket olajjal meglocsoljuk. Lefödjük, hűtőszekrényben 3 napon át érleljük.
2. Sütéskor, anélkül, hogy lecsöpögtetnénk, vasserpenyőbe fektetjük, kissé megsózzuk, és oldalanként kb. 3-3 percig sütjük.
3. Közben a megtisztított hagymát lereszeljük, és egy serpenyőben az olvasztott vajon, kis lángon 6-8 percig fonnyasztjuk. Ezután, de már nagy lángon, 2 csapott evőkanál durvára tört meg 1 csapott evőkanál egész zöld borsot adunk hozzá. 1 percnyi pirosítás után a konyakkal meglocsoljuk, a mustárral ízesítjük, végül a tejszínnel simára kevert lisztet, majd a vizet is hozzáadjuk. Az ételízesítőt beleszórjuk, 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.
4. Egy kicsi őrölt fekete borsot is adhatunk hozzá. Végül a húsra öntjük, jól átforrósítjuk. Burgonyakrokett vagy burgonyafánk illik hozzá köretnek.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc + érlelés
Egy adag (köret nélkül): 719 kcal • 25,6 g fehérje • 66,5 g zsír • 4,4 g szénhidrát • 0,3 g rost • 122 mg koleszterin