Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott, érlelt hátszín, kb. 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, 15 dkg rokfort (márvány-) sajt, fél mokkáskanál jóféle pirospaprika, 2 kemény paradicsom, 4 nagyobb, de vékony szelet edami sajt
a sütéshez meg a pácoláshoz:
olaj
a körethez:
1,2 kg burgonya, 2 szép vöröshagyma, 5 dkg vaj, só, őrölt fekete bors, majoránna
1. A hátszínt a Wellington bélszínnél leírtak szerint érleljük. Ezután 4 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük, majd egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajon, nagy lángon hirtelen megsütjük. Ez oldalanként 2-2 perc.
2. Lecsöpögtetve tepsire rakjuk. A rokfortot lereszeljük, a pirospaprikával fűszerezzük, a hússzeletekre halmozzuk. Paradicsomkarikákat fektetünk rá, végül sajtszeletekkel az egészet lefedjük.
3. Grillsütőben 4-5 percig sütjük, ezalatt átforrósodik, és a sajt is ráolvad. Resztelt burgonyával tálaljuk.
4. Utóbbi úgy készül, hogy a burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük. Ha kihűlt meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és az olvasztott vajon kissé megfuttatjuk. A burgonyát hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés majoránnával fűszerezzük, kevergetve aranysárgára pirítjuk.
5. Szorosan pudingformába nyomkodjuk, majd tányérra borítjuk. A rokfortos hátszínlángost melléfektetjük.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Egy adag: 993 kcal • 46,7 g fehérje • 61,4 g zsír • 63,4 g szénhidrát • 7,5 g rost • 215 mg koleszterin