Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma, 2-3 evőkanál olaj, 50-60 dkg durvára darált marhahús, 1 gerezd fokhagyma, fél kiskanál origano, 1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt kömény (édeskömény is lehet), só, 2,5 dl 100%-os paradicsomlé, 50 dkg paradicsom, 1 evőkanál csilikeverék vagy 1 evőkanál csemege Piros Arany és 1 csapott kiskanál Erős Pista vagy csípős Piros Arany, 5-8 dkg tejcsokoládé, 2 dl víz
1. A hagymát finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve 4-5 perc alatt megpirítjuk, a zúzott fokhagymával, az origanóval, a pirospaprikával és a köménnyel fűszerezzük. Megsózzuk (fél kiskanálnyival kezdjünk), a paradicsomlevet ráöntjük. Amint forr, a nagyobb kockákra vágott paradicsomot keverjük hozzá, a csiliporral vagy a paprikakrémekkel ízesítjük.
2. Beletördeljük a csokoládét, ráöntjük a vizet, lefedjük, kis lángon 45 percen át pároljuk. Közben megkeverjük, ha kell, elfövő levét pótoljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag: 455 kcal