Búbos borjúpecsenye

Búbos borjúpecsenye
Hozzávalók:
4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os borjúkaraj, kicsit kevesebb, mint 1 csapott evőkanál só, 1 csapott kiskanál őrölt fekete bors, 1 zsemle, 20 dkg darált borjú- vagy sertéshús, 10 dkg borjúmáj (lehet csirkemáj is), 1 kis fej vöröshagyma, 8-10 dkg csiperkegomba, 2 tojás, 5 evőkanál olaj, 10 dkg reszelt sajt

1. A karajszeleteket megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiverjük, és széleiket bevagdossuk. A só meg a bors kétharmadával mindkét oldalukat bedörzsöljük, félrerakjuk.
2. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, majd a darált hússal és a májjal ledaráljuk. A hagymát meg a gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a tojásokkal együtt az előzőekhez keverjük. A maradék sóval, borssal ízesítjük.
3. A húst a megforrósított olajban mindkét oldalán 2 perc alatt megsütjük, pontosabban elősütjük, és egy tepsire rakjuk. A húsos-zsemlés masszát egyenletesen rápúpozzuk. A reszelt sajttal megszórjuk, végül előmelegített sütőben, nagy lánggal (230 ºC; légkeveréses sütőben 210 ºC) 15 percig sütjük.
4. Puha kenyérrel és egy pohárka borral igazán különleges fogás.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 565 kcal