Hozzávalók:
80 dkg borjúkaraj vagy -comb (ha lehet, a dió része), kb. 1 kiskanál só
az áztatáshoz: tej
a bundázáshoz:
10-12 dkg finomliszt, 3 tojás, kb. 15 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj
a díszítéshez:
1 citrom
1. A combot rostjaira merőlegesen 4 egyforma, nagy szeletre vágjuk, és vékonyra verjük. Széleit bevagdossuk, nehogy a húsok sütés közben összeugorjanak, majd annyi enyhén sózott tejbe áztatjuk, amennyi éppen ellepi. Letakarjuk, és hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük.
2. A szeleteket sütés előtt alaposan lecsöpögtetjük, majd a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, a morzsát alaposan bele is nyomkodjuk. Bő, forró olajban kb. 5 perc alatt aranysárgára sütjük, félidőben megfordítjuk.
3. Konyhai papírtörlőre szedjük, a fölösleges zsiradékot leitatjuk róla, és citromcikkel díszítve tálaljuk, amiből ki ki kedvére csepegtethet a húsra. Ecetes, hagymás burgonyasaláta illik köretnek hozzá.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + a hús pihentetése
Egy adag (köret nélkül): 2195 kJ/525 kcal
46,3 g fehérje • 19,2 g zsír • 41,7 g szénhidrát • 4,4 g rost • 304 mg koleszterin