Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott báránylapocka vagy -comb (csont nélkül), 1 közepes vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, kb. 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál majoránna, 1 kiskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), 1 csapott evőkanál finomliszt
1. A húst megmossuk, és vékony kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és egy lábasban az olajon megfuttatjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük, és a majoránnát belemorzsoljuk.
2. Lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt megpároljuk, közben elfövő levét mindig pótoljuk. Amikor a hús már puha, zsírjára sütjük, a paradicsompürével összekeverjük, a liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk, kb. 2 deci vizet öntünk rá. Addig forraljuk – 2-3 percig –, amíg a leve kissé besűrűsödik.
3. Hagymás puliszka illik köretnek hozzá, ennek késztését lásd a főzelékek, köretek kategóriánál.
Jó tanács
– Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet követ, köret nélkül egye.
4 főre
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag (köret nélkül): 391 kcal 30,8 g fehérje • 26,7 g zsír • 6,4 g szénhidrát • 0,6 g rost • 126 mg koleszterin