Egészben sült báránygerinc

Egészben sült báránygerinc
Hozzávalók:
kb. 1,5 kg konyhakész báránygerinc, só 6-7 evőkanál olaj

1. A gerincet az esetleg rajta maradt inaktól, bőnyegtől megtisztítjuk, de egy vékony zsírréteget hagyunk rajta. Megsózzuk, más fűszert nemigen használunk hozzá, hogy a hús különleges íze jobban érvényesüljön, és forró sütőben, nagy lánggal (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) 10 percig sütjük.
2. Ekkor megfordítjuk, a tüzet köze-pesre mérsékeljük (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC), és nagyságától függően további 15-20 percig sütjük. A csontról lefejtve, fölszeletelve tálaljuk. Akkor jó, ha a közepe rózsaszínű, de nem véres.

Jó tanács
– Aki paleo étrendet tart, olívaolajjal készítse.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 495 kcal

Italajánlat: száraz vörösbor, például Egri pinot noir