Báránygerinc pikáns paprikás mártásban

Báránygerinc pikáns paprikás mártásban
Hozzávalók:
4 nagy vagy 8 kisebb, ujjnyi vastag szelet báránykaraj vagy gerinc szelet, só, őrölt fekete bors, 2+1 evőkanál finomliszt, 4 evőkanál olaj, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott kiskanál pirospaprika, 2 babérlevél, csipetnyi szárított rozmaring, fél mokkáskanál őrölt köménymag, 1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista, 3 evőkanál tejföl, 1,5 evőkanál mustár

1. A csontos hússzeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, és letakarva 1-2 órára, még jobb,-ha egész éjszakára-, hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezután 2 evőkanálnyi lisztben megforgatjuk, és egy akkora serpenyőben, amekkorában a hússzeletek éppen elférnek egymás mellett, a megforrósított olajon oldalanként 1,5-1,5 perc alatt elősütjük. Lecsöpögtetve félrerakjuk.
3. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyon finomra vágjuk, a hús sütésénél visszamaradó olajban 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. A pirospaprikát hozzákeverjük, majd azonnal, nehogy a paprika megéghessen, 3 deci vízzel fölöntjük. Enyhén sózzuk, a babérlevéllel, a belemorzsolt rozmaringgal és a köménnyel fűszerezzük, a Piros Arannyal tüzesítjük. A húsokat belerakjuk, lefedjük, és 30 percen át pároljuk. Közben egyszer a szeleteket megfordítjuk.
4. A puha húst lecsöpögtetve tányérra rakjuk, letakarva melegen tartjuk. A tejfölt a mustárral, 1 evőkanálnyi liszttel és 1 deci vízzel simára keverjük. A hús ízes párolólevéhez öntjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Ha kell, utánaízesítjük, végül leszűrjük, és a puha húsra öntjük. Galuska illik köretnek hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc + érlelés
Egy adag (köret nélkül): 422 kcal • fehérje: 27,6 gramm • zsír: 27,3 gramm • szénhidrát: 16,1 gramm • rost: 1,3 gramm • koleszterin: 96 milligramm