A rókagomba homokos részeit ecsettel leszedjük vagy kiskéssel lekapargatjuk. Mosni csak akkor kell, ha sehogyan sem boldogulunk vele másként. Ez esetben különösen figyeljünk, hogy teljesen megszáradjon. Ezután fertőtlenített üvegbe rakjuk. Tehetünk közé metélőhagymát (snidlinget), fokhagymagerezdet, salottahagymát, csilipaprikát, babérlevelet, bazsalikomot, színes borsot; a fűszerezésnek csak a képzeletünk szabhat határt. Tenyerünkkel az üveg alját ütögetve annak tartalmát tömörítjük, majd extra szűz olívaolajjal leöntjük úgy, hogy teljesen ellepje a gombát. Lezárva száraz hűvös helyen tároljuk, érleljük. Kb. 1 évig eltartható, bár felbontás után ajánlatos megenni. Ha ez nem sikerülne, hűtőben tárolhatjuk még 2-3 hétig. Ragukhoz, töltelékekhez is kíválóan alkalmas, és az olaját is feltétlen használjuk föl!