Paradicsomos káposzta csirkeropogóssal

Paradicsomos káposzta csirkeropogóssal
Hozzávalók:
1,2 kg fejes káposzta, 1 kiskanál só, 1 fej vöröshagyma, 1-2 ág zellerzöld, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál finomliszt (Graham-liszt is lehet), 15 dkg sűrített paradicsom, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, 2-3 evőkanál kristálycukor
a feltéthez:
60 dkg fagyasztott csirkeropogós
a sütéshez:
bőven olaj

1. Abba a lábasba, amelyikben majd a káposzta fő, 1 liter vizet öntünk, feltesszük forrni. A káposzta foltos külső leveleit lefejtjük, a fejet nagykéssel félbevágjuk, majd kitorzsázzuk. Megmossuk, leszárogatjuk, majd 3 centis kockákra vágjuk. A forró vízbe szórjuk, megsózzuk, a megtisztított, félbevágott hagymát, a zellerzöldet és a köménymagot is hozzáadjuk és lefödve, kis lángon 20-22 perc alatt puhára pároljuk, többször megkeverjük.
2. Rántást készítünk a főzelékhez. Lábasban, a kissé megforrósított olajon a lisztet kb. 1 perc alatt zsemlyeszínűre pirítjuk, a sűrített paradicsommal még fél percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk. Félretesszük, langyosra hűtjük, majd kb. 4 deci hideg vízzel simára keverjük.
3. Egy keveset belemerünk a káposzta forró levéből, majd az egészet a lábasba zúdítjuk. 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Közben a cukorral kedvünkre megédesítjük, a hagymát és a zellerzöldet pedig kihalásszuk belőle.
4. A csirkeropogósokat bő olajban megsütük, lecsöpögtetjük, tálaláskor a főzelékre rakjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 757 kcal