Zabpelyhes töltött gomba


Hozzávalók:
4 dl víz, 1 csapott kiskanál ételízesítő por, 8 evőkanál zabpehely, 16-20 közepes csiperkegomba (elég csak a kalapjuk), só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál mustár 10 dkg reszelt sajt 10 dkg zabpehelyliszt, 3 tojás, 12-15 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj

1. A vizet az ételízesítővel fölforraljuk, majd a zabpelyhet beleszórjuk. 1 percnyi főzés után a tűzről lehúzzuk és szorosan lefödve duzzadni, hűlni hagyjuk. Akkor jó, ha az összes vizet magába szívta, nem ragacsos.
2. A gombafejeket megtisztítjuk (szárukat más étel készítéséhez eltesszük), enyhén besózzuk. A puha pelyhet a borssal, a fölaprított petrezselyemmel, a mustárral és a sajttal összedolgozzuk, ha kell, kissé megsózzuk. 2-2 gombafejet a masszával töltve összeillesztünk, majd a lisztbe, a felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban 5-6 percig sütjük, majd lecsöpögtetjük. Tartármártással és zöldsalátával tálaljuk.

4-5 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag (tartár és saláta nélkül): 594 kcal • fehérje: 27,9 gramm • zsír: 23,3 gramm • szénhidrát: 68,1 gramm • rost: 8,2 gramm • koleszterin: 228 milligramm