Zabpelyhes töltött padlizsán


Hozzávalók:
2 közepes nagyságú zsenge padlizsán, só, őrölt fehér bors, 10-15 dkg zabpehely, 2,5-3,5 dl ételízesítős víz, 40 dkg darált sertéshús, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál majoránna, 1 vöröshagyma, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom

1. A padlizsánokat megmossuk, kocsányukat levágjuk. Törzsüket hosszában elfelezzük, magházukat karalábévájóval vagy kiskanállal kikaparjuk. Az így kapott „padlizsánteknőket“ 1 kiskanál sóval meg egy kevés őrölt fehér borssal meghintjük.
2. A zabpelyhet a forrásban lévő ételízesítős vízbe szórjuk, a tűzről lehúzzuk, lefödve duzzadni hagyjuk. A darált húst megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük. A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, 1 evőkanál olajon megfuttatjuk, a húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A kis kockákra vágott paprikával és paradicsommal ízesítjük, majd a kissé kinyomkodott zabpelyhet meg a tojást is beledolgozzuk.
3. A padlizsánok üregébe púpozzuk, kiolajozott tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 25-30 perc alatt megsütjük.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy adag: 380 kcal • fehérje: 30,2 gramm • zsír: 12,9 gramm • szénhidrát: 35,5 gramm • rost: 9,2 gramm • koleszterin: 120 milligramml