Kapros, tejfölös, kukoricás harcsaragu orsótésztával


Hozzávalók:
40 dkg orsótészta, só, 50 dkg bőr és szálka nélküli harcsafilé (afrikai harcsafilé), 3 evőkanál olaj, 25 dkg konzervkukorica, 1 csokor kapor (lehet petrezselyem bagy metélőhagyma, akár vegyesen is), 1 nagy doboz (450 gramm) tejföl, őrölt fekete bors vagy borskeverék

1. A tésztát lobofva forró, enyhén sózott vízbe szórjuk. A csomagoláson lévő előírás szerinti ideig főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A tészta főzésének másik módja a következő: a tészta mennyiségének kétszeresét számítva vizet forralunk, esetünkben a 40 deka tésztához 8 decinyit (ez kb. 80 dkg). Enyhén sózzuk. A tésztát beleszórjuk, elkeverjük. Lefödve főzzük 4-5 percig, majd a tűzről lehúzzuk, a fedele alá duplán hajtogatott konyharuhát fektetünk, s így, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni teljesen, ezalatt az összes vizet magába szívja.
2. A halat 1 centis kockákra vágjuk, egy serpenyőben, a megforrósított olajon kb. 3 percig pirítjuk. A kukoricát lecsöpögtetjük, a harcsához adjuk, a finomra vágott kaporral fűszerezzük. Megsózzuk, megborsozzuk, a tejfölt rákanalazzuk, 2-3 percig főzzük.
3. Tálaláskor a tésztát a tányérokon elosztjuk, és a kukoricás harcsaragut ráhalmozzuk.

5 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 653 kcal

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.