Házi ételízesítő

Házi ételízesítő
Házi ételízesítő
Házi ételízesítő
Házi ételízesítő
Házi ételízesítő
Hozzávalók:
1 kg petrezselyemgyökér, 25-25 dkg sárgarépa, zeller, karalábé, kelkáposzta és karfiol, 5-5 húsos tévépaprika és piros húsú paprika (pritamin paprika), 1 nagy csokor petrezselyem, 1 kis csokor zellerzöld, 50 dkg só

1. A gyökeret, a répát, a karalábét és a zellert meghámozzuk. A káposztát és a karfiolt kitorzsázzuk, a paprikát kicsumázzuk.
2. Az így előkészített összes zöldséget megmossuk, teljesen leszárogatjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk és a húsdaráló kis lyukú tárcsáján ledaráljuk.
3. A sóval összekeverjük és jó szorosan kifertőtlenített üvegekbe töltjük. Légmentesen lezárjuk. Télen ételízesítőként használjuk.