Túrós muffin

Túrós muffin
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 15 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 2 citrom reszelt sárga héja
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk, a citromhéjjal ízesítjük.
2. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A tésztával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darabhoz
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 342 kcal