Túrós, mazsolás muffin

Túrós, mazsolás muffin
Hozzávalók:
4 tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg tehéntúró, 1,25 dl tej, 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 10-12 dkg mazsola
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A túrót belemorzsoljuk, 1-2 percig tovább keverjük – készülhet úgy is, hogy a túrót szitán áttörve adjuk hozzá, ilyenkor elég csak fél percig keverni. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, a tejet beleöntjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a mazsolát hozzákeverjük. Az előzőekhez adjuk, jól kikeverjük.
2. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A tésztával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darabhoz
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 323 kcal