Rumos muffin

Rumos muffin

Hozzávalók:
3 tojás, 15 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1,5 dl olaj, 1,2 dl rum, 28 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a kétféle cukorral egy tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először az olajat, azután a rumot adjuk hozzá. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A rumos masszával majdnem teletöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darabhoz
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 422 kcal