Micimackó muffin

Micimackó muffin
Hozzávalók:
5 dkg dió, 20 dkg finomliszt, 1 kiskanál sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál mézessütemény-fűszerkeverék, 1 citrom reszelt héja, 1 tojás, 10 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 1 szép alma (15 dkg), 2 dl natúr joghurt, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tálaláshoz:
karamellás tejszínhab

1. A diót egy serpenyőben, szárazon (zsiradék nélkül) illatosra pirítjuk, hűlni hagyjuk majd megőröljük. A liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel és a citrom reszelt sárga héjával összeforgatjuk.
2. A tojást a cukorral és a mézzel habosra verjük, a jól megmosott almát héjastól belereszeljük, a joghurtot és a langyos vajat hozzáadjuk. A diós, lisztes keverékkel összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A tésztával háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
5. Tálaláskor karamellás tejszínhabot púpozunk a tetejükre. Ez úgy készül, hogy 2 evőkanál cukrot 2-3 evőkanál vízzel serpenyőbe teszünk és kevergetve világosbarnára karamellizálunk. Hűlni hagyjuk, azután 3 deci kemény habbá vert tejszínbe csurgatjuk.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 307 kcal