Körtés muffin

Körtés muffin
Hozzávalók:
3 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 18 dkg vaj vagy sütőmargarin, 30 dkg finomliszt, 1 kiskanál sütőpor, 1,2 dl tej, 3 körte (40 dkg, tisztítva mérve 30 dkg)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojásokat a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajjal tovább keverjük, majd a lisztet és a sütőport is beleszórjuk. Még 1 percig keverjük, végül a tejet is beledolgozzuk.
2. A körtét megmossuk, meghámozzuk, félbevágva magházát kimetsszük, húsát kis (5-6 milliméteres) kockákra vágjuk. A tésztához keverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A körtés masszával majdnem teljesen megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 300 kcal