Banános, zabpelyhes muffin

Banános, zabpelyhes muffin
Hozzávalók:
2 tojás, 1,6 dl (kb. 16 dkg) kristálycukor, 0,8 dl olaj, 4 kisebb banán (meghámozva mérve 40 dkg ), 2,5 dl (kb.15 dkg) finomliszt, 1,25 dl (5-6 dkg) zabpehely, 1 kiskanál sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál só
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat apránként hozzáadjuk. A banánt villával pépesre törjük, majd az elektromos habverővel simára keverjük. A tojásos keverékhez adjuk.
2. A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, a híg masszával a háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 221 kcal