Banános, vaníliás muffin

Banános, vaníliás muffin
Hozzávalók:
3 kisebb banán (meghámozva mérve 30 dkg ), 2 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 5 csomag (5 dkg) vaníliás cukor, 12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1,25 dl tej, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, csipet só
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A banánt egy tálban pépesre törjük, majd a tojással, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik benne (pár csepp vaníliaaromával is ízesíthetjük).
2. A puha (szobahőmérsékletű) vajat és a tejet hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, csipetnyit sózzuk, az előzőekbe dolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb.22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 251 kcal