Almás, csokoládés muffin

Almás, csokoládés muffin
Hozzávalók:
3 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, csipetnyi só, 2 evőkanál rum,
30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 7-8 dkg étcsokoládé,
2 közepes alma (tisztítva 20 dkg)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, megsózzuk, a rummal ízesítjük.
2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A csokoládét nagy lyukú reszelőn át ráreszeljük. Az almát meghámozzuk, 5-6 milliméteres kockákra vágjuk, a masszához adjuk, átkeverjük, hogy csokoládé is, alma is kerüljön mindenhová.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a masszával megtöltjük, tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab

Elkészítési idő: 30 perc

Egy darab: 303 kcal • fehérje: 4,8 gramm • zsír: 15,0 gramm • szénhidrát: 36,8 gramm • rost: 1,9 gramm • koleszterin: 78 milligramm