Csirkemáj aszalt szilvával

Csirkemáj aszalt szilvával
Hozzávalók:
4 dl víz, 6 evőkanál kristálycukor, 25 dkg aszalt szilva, 0,5 dl rum, 40 dkg csirkemáj (szív nélkül), 6 dkg vaj, 2 evőkanál finomliszt, 3 dl zsíros tejszín, fél csokor petrezselyem, só, őrölt fekete bors

1. A vizet a cukorral 5 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik. Közben a szilvát kimagozzuk, és a szirupban 3-5 percig főzzük. A tűzről levesszük, a rummal ízesítjük, és lefödve hűlni hagyjuk.
2. A nagyobb májakat félbevágjuk, a többit egészben hagyjuk, majd a megforrósított vajon megpirítjuk. A liszttel meghintjük, kicsit tovább sütjük, a tejszínnel fölöntjük.
3. A szilvát 1 deci főzőlével (sziruppal) együtt hozzáadjuk, 1-2 percig forraljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel meghintjük. Párolt rizs illik hozzá köretnek. Készíthetjük más aszalt gyümölccsel is.

4 főre
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag (köret nélkül): 729 kcal