Fóliában sült harcsa joghurtos kapros zöldbabbal – készítette a Karcag lovagi udvar

Fóliában sült harcsa joghurtos kapros zöldbabbal  -  készítette a Karcag lovagi udvar
Hozzávalók:
50 dkg bőr és szálka nélküli harcsafilé, só, őrölt fehér bors, frissen őrölt színes bors, pár csepp citromlé, pár csepp olaj (lehet olíva is)
a körethez:
50 dkg roppanósra főtt zöldbab (fagyasztott is lehet), 1-2 evőkanál olaj (olíva is lehet), 2 kis pohár (2×150 gramm) natúr joghurt, só, egy kis csokor kapor

1. A halat 4 szeletre vágjuk, megsózzuk, a kétféle borssal fűszerezzük, pár cseppcitromlével és olajjal meglocsoljuk, összeforgtjuk. Egyenként vastag alufóliába csomagoljuk. Így pácoljuk 20-30 percen át.
2. A pácolt, fóliába csomagolt halszeleteket grillrácsra rakva, közepesen erősen izzó parázs fölött kb. 10 percig sütjük.
3. Közben egy serpenyőt vagy lábast teszünk a hal mellé, olajat öntünk bele, és megforrósítjuk rajta a zöldbabot. A lecsöpögtetett joghurtot enyhén megsózzuk, a fölaprított kaporral fűszerezzük.
4. Tálaláskor a halat a fóliából kicsomagolva tányérra rakjuk, a forró zöldbabot melléhalmozzuk, és a kapros joghurttal meglocsoljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra + érlelés
Egy adag: 232 kcal • fehérje: 25,9 gramm • zsír: 8,2 gramm • szénhidrát: 13,2 gramm • rost: 2,6 gramm • koleszterin: 109 milligramm