Kókuszos, sárgabarackos szelet


Hozzávalók
15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 dl (18-20 dkg) kristálycukor (valódi barna cukor is lehet), 3 tojás, 2 dl (5 dkg) kókuszreszelék, 2,5 dl (kb. 16 dkg) finomliszt, 1 csapott mokkáskanál sütőpor, 1 dl tej, 40 dkg sárgabarack
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
a tetejére:
2 evőkanál kristálycukor (valódi barna cukor is lehet)
félmaréknyi vékony lapocskákra vágott mandula

1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint és a cukrot egy fakanállal habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadva mindig jól kidolgozzuk.
2. A kókuszreszeléket, a lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a kockákra vágott sárgabarackkal a vajas masszához adjuk.
3. Egy 26 centi átmérőjű, tortaformát vékonyan kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk és a keveréket belesimítjuk.
4. A cukrot meg a mandulát a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kissé erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 35 percig sütjük.

Jó tanács
– Ha egy napot áll, még finomabb, tehát kifejezetten jó előre elkészíteni.
– Még dekoratívabb, ha a barackot nem keverjük a tésztába, hanem legyezőszerűen bevágjuk és így tesszük a tésztára még sütés előtt.

12 szelet
Elkészítési idő: 50 perc
Egy szelet: 315 kcal