Ecetes, olajos öntet (hideg)

Hozzávalók:
3 kiskanál normál vagy ízesített ételecet, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskaná őrölt fekete bors, 9 kiskanál olaj (olíva is lehet)

1. Az ecetet egy kis pohárba töltjük, a sót meg a borsot beleszórjuk, és kiskanállal keverjük, míg a só fel nem oldódik benne. Kevergetve kanalanként az olajat is beledolgozzuk.
2. Ez a klasszikus recept szinte minden salátára jó, de leginkább a friss zöldségekből készültekhez való.

Jó tanács
– Készíthetjük úgy is, hogy az összes hozzávalót egy jól záródó kis üvegbe töltjük, s fél perc alatt alaposan összerázzuk.

4 főre
Elkészítési idő: 3 perc
Egy adag: 135 kcal • fehérje: 0,0 gramm • zsír: 13,5 gramm • szénhidrát: 3,7 gramm • rost: 0,0 gramm • koleszterin: 0 milligramm