Paradicsomos, majonézes sült hal

Paradicsomos, majonézes sült hal

Hozzávalók:
2 közepes paradicsom, 10 szem paprikával töltött olajbogyó, 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj, só, őrölt fekete bors, 2 evőkanál olívaolaj, egy szép 15-18 dkg-os, bőr és szálka nélküli halfilé, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál reszelt parmezán sajt, pár csepp citromlé

1. A paradicsomokat, miután szárukat kimetszettük, kb. 4 milliméter vastagon fölszeleteljük, majd egy kisebb tűzálló tálba rakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást (nem kell, hogy a paradicsom kitöltse az egész tálat, elég ha kb. egy kistányérnyi területet foglal el). A durvára vágott olajbogyóval megszórjuk, egy kevés citromhéjat reszelünk rá, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, az olívaolajjal meglocsoljuk.
2. A halfilét megsózzuk, megborsozzuk, citromlével meglocsoljuk, a paradicsomos alapra fektetjük.
3. A majonézt a parmezánnal összekeverjük, egyenletesen a halra halmozzuk. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 ºC; légkeveréses sütőben vagy alsó-felső sütéssel 200 ºC) kb. 20 percig sütjük.

Jó tanács
Hal helyett csirkemellfilét vagy sertéskarajt illetve szűzpecsenyét is süthetünk ugyanígy.

1 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 620 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.