Ki az ország legjobb halfőzője?

Ki az ország legjobb halfőzője?
Idén már 39. alkalommal rendezték meg az Országos Halfőző Versenyt. Sajnos erre nem tudtam elmenni egy másik rendezvény miatt, de a három évvel ezelőttire, melyet Fertőújlakon rendeztek, arra igen. A versenyzők négy kategóriában mérhették össze tudásukat: dunai jellegű halászlé, tisza-körösi jellegű halászlé, egyéb halétel, valamint afrikai harcsából készült különlegességek kerültek terítékre. A zsűri az elért pontszámok alapján bronz, ezüst és arany kategóriába sorolta az ételeket; az abszolút győztes pedig az értékes fődíj mellett hazavihette a „Az ország legjobb halfőzője” vándorserleget.
A legérdekesebb recepteket akkor csokorba gyűjtöttem, s miután ezek nem veszítenek aktualitásukból, a közelgő karácsonyra tekintettel előszedtem őket. Kivételesen nem az eredeti leírásokat adom közre – hisz minden fogás szabadtűzön, sok-sok főre készült –, hanem egy kicsit átdolgozva úgy, hogy akár az ünnepi asztalra önök is bármelyiket elkészíthessék.

A cikkhez kapcsolódó receptek
Harcsagombóc boros zöldségekkel
Szalonnás göngyölt pontytekercs
Gyümölcsös afrikai harcsa
Busás töltött káposzta
Gombás angolnapörkölt
Káposztás harcsa
Afrikai harcsa vörösborban párolva
Harcsatekercs rácosan