Ínyenc parenyicatekercs

Ínyenc parenyicatekercs
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró, 5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt fekete bors, fél csokor metélőhagyma, 4 vékony szelet gépsonka, személyenként 1-1 kisebb parenyicasajt
a tálaláshoz:
4 salátalevél

1. A juhtúrót a puha (szobahőmérsékletű) vajjal, a zúzott fokhagymával, a borssal, az apróra vágott metélőhagymával összekeverjük.
2. A gépsonkát olyan széles csíkokra vágjuk, mint amilyen magas a parenyica sajt. Az egyik parenyicát kitekergetjük, a széles sonkacsíkokkal megrakjuk, a juhtúrós krém negyedével megkenjük. Ez nem is olyan egyszerű művelet, mivel a parenyica ide-oda kunkorodik, így belülről kifelé, szakaszonként érdemes dolgozni vele, és a meglévő részt föltekerni, hogy legalább azzal ne legyen már gond. Ugyanígy készítjük el a maradék 3 sajtot is. Amikor kész, hűtőszekrénybe tesszük.
3. Negyedekbe vágva, salátalevélre rakva tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
Egy adag: 829 kcal, fehérje: 49,5 gramm ● zsír: 67,8 gramm ● szénhidrát: 4,2 gramm ● rost: 0,2 gramm ● koleszterin: 260 milligramm